EV SSL certificaten

Een Uitgebreide Validatie SSL certificaat, beter bekend als Extended Validation en afgekort EV certificaat, bevat een herkenbare groene adresbalk. Ook wordt de bedrijfsnaam prominent in de adresbalk naast het groene slotje vermeld. Het EV SSL certificaat is bij uitstek geschikt voor websites die maximaal vertrouwen willen uitstralen.

Het EV certificaat is in tegenstelling tot andere type SSL certificaten verkrijgbaar in slechts twee vormen. Het standaard EV certificaat is geldig voor één enkel (sub)domeinnaam en het Multi EV certificaat is geschikt voor 2 of meerdere verschillende (sub)domeinen. Een Wilcard certificaat is voor een EV SSL dus niet mogelijk. Het EV certificaat is het duurste type SSL certificaat welke verkrijgbaar is. Dit komt door de uitgebreide validatie die van toepassing is. Door het certificaat direct voor 2 jaar vast te leggen kun je wel nog profiteren van een korting.

Voorbeelden en verschillen tussen EV certificaten

Standaard EV certificaat
Met een standaard Uitgebreide Validatie SSL certificaat beveilig je één enkel domeinnaam.
Voorbeeld: www.domeinA.nl

Multi EV certificaat
Een Multi Uitgebreide Validatie SSL certificaat is geschikt voor het beveiligen van 2 of meerdere verschillende (sub)domeinen.
Voorbeeld: www.domeinA.nl, sub.domeinA.nl & www.domeinB.nl

Is een EV certificaat geschikt voor mijn website?

Een EV certificaat is het meest uitgebreide certificaat wat verkrijgbaar is, met extra beveiliging. Door de herkenbare groene adresbalk en de bedrijfsnaam prominent zichtbaar in beeld, geeft een EV SSL het maximale vertrouwen voor jouw website bezoekers. Een EV SSL is dan ook bij uitstek geschikt voor commerciële websites of webshops, maar kan juist ook voor normale bedrijfswebsites extra vertrouwen en een professionele uitstraling geven. Door het extra vertrouwen genereert een EV SSL zelfs een bewezen hogere omzet door hogere conversie!

De validaties van een EV certificaat

Voor de uitgifte van een EV SSL certificaat worden de meest uitgebreide validaties uitgevoerd. De validaties moeten voldoen aan zeer strenge regels waardoor ook de kosten hoger zijn dan bij andere certificaten. Naast de validatie van de domeinnaam, wordt ook de KvK-inschrijving opgevraagd en gecontroleerd met de gegevens van de aanvrager en de domeinnaamhouder. Ook moet je als SSL aanvrager akkoord gaan met de voorwaarden van Comodo (Subscriber Agreement). Nadat de aanvrager de voorwaarden heeft geaccordeerd zal tevens vanuit Comodo een telefonische validatie plaatsvinden aan de hand van het bij de KvK bekende telefoonnummer.

Levering en gratis installatie EV SSL certificaat

Voor het uitgebreide validatie proces van een EV SSL certificaat kun je rekenen en vertrouwen op onze kennis en ondersteuning. Wij zullen het gehele validatie traject nauwkeurig volgen en begeleiden. Bij vragen of problemen staan wij klaar om deze snel en adequaat op te lossen. Nadat de uitgebreide validaties zijn afgerond en het EV certificaat is uitgegeven, zullen wij het EV certificaat installeren op het domein. Er is geen enkele technische kennis vereist om het EV SSL certificaat vervolgens te gebruiken.

Wil jij meer weten over EV SSL certificaten?
Stel jouw vraag in onze Live Chat of mail ons op info@nitroserve.nl.

Vragen of hulp nodig?