Organisatie Validatie SSL certificaten

Organisatie Validatie certificaten, afgekort OV SSL certificaten genoemd, zijn certificaten waarbij naast de standaard validatie ook de bedrijfsgegevens worden gecontroleerd. Deze bedrijfsgegevens worden opgenomen in het certificaat zodat bezoekers kunnen controleren of ze daadwerkelijk op de website van het bedrijf zijn. Het OV certificaat is bij uitstek geschikt voor bedrijfswebsites en zorgt voor een veilige HTTPS verbinding inclusief groen slotje.

OV certificaten zijn in 3 verschillende vormen verkrijgbaar voor bedrijven. Het standaard OV certificaat is geschikt voor één enkel domeinnaam. Het Multi OV certificaat bevat standaard 2 verschillende (sub)domeinen waarbij meerdere (sub)domeinen kunnen worden toegevoegd. Het Wildcard OV certificaat is ideaal voor het onbeperkt beveiligen van subdomeinen van een enkel hoofddomein. Tijdens het bestellen van een OV certificaat kun je het SSL voor meerdere jaren aanschaffen. Hoe langer de periode van aanschaf, hoe hoger de korting op een OV certificaat.

Voorbeelden en verschillen tussen OV certificaten

Standaard OV certificaat
Met een standaard Organisatie Validatie SSL certificaat beveilig je één enkel domeinnaam.
Voorbeeld: www.domeinA.nl

Multi OV certificaat
Een Multi Organisatie Validatie SSL certificaat is geschikt voor het beveiligen van 2 of meerdere verschillende (sub)domeinen.
Voorbeeld: www.domeinA.nl, sub.domeinA.nl & www.domeinB.nl

Wildcard OV certificaat
Een Wildcard Organisatie Validatie SSL certificaat is geschikt voor het onbeperkt beveiligen van subdomeinen binnen één enkel hoofddomein.
Voorbeeld *.domeinA.nl (de * kunnen verschillende subdomeinen zijn zoals sub1.domeinA.nl, sub2.domeinA.nl, etc.)

Is een OV SSL geschikt voor mijn website?

Een Organisatie Validatie certificaat is bij uitstek geschikt voor bedrijfswebsites en niet voor particuliere websites. Met een OV SSL certificaat verhoog je het vertrouwen van je website bezoekers omdat deze in staat zijn om de bedrijfsgegevens te controleren in het certificaat. Hiermee weet de bezoeker zeker dat hij op de website van het juiste bedrijf zit. Een voorbeeld van de bedrijfsgegevens in een OV certificaat is hiernaast te zien.

Ondanks dat de bedrijfsgegevens in het certificaat zijn opgenomen, wordt de bedrijfsnaam niet getoond in de adresbalk zelf. Wil je voor maximaal vertrouwen gaan en wel de bedrijfsnaam in de adresbalk? Kies dan voor een EV certificaat met een groene adresbalk.

De validaties van een OV certificaat

Net als bij een DV certificaat wordt ook bij een OV certificaat standaard het domein gevalideerd. Hierbij wordt gecontroleerd of de aanvrager ook daadwerkelijk controle heeft over het domein. Daarnaast worden echter ook de bedrijfsgegevens gevalideerd door de certificate authority (bijvoorbeeld Comodo). De gegevens van de aanvrager, inclusief de registratiegegevens van het betreffende domeinnaam, worden opgevraagd en gecontroleerd aan de hand van een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel. Ter verificatie zal tevens de certificate authority telefonisch contact opnemen met de organisatie.

Levering en gratis installatie OV SSL certificaat

Indien alle validaties goed verlopen, kan een OV SSL doorgaans binnen 15 minuten worden gevalideerd. Nadat de validaties door de certificate authority zijn afgerond, zal het OV certificaat aan ons worden uitgeleverd. Zodra wij het OV certificaat hebben ontvangen, zullen wij direct starten met de gratis installatie van het OV certificaat op de daarvoor betreffende domeinna(a)m(en). Nadat wij het OV certificaat hebben geïnstalleerd, kan de website direct gebruik gaan maken van de veilige HTTPS omgeving.

Heb je nog vragen een Organisatie Validatie SSL certificaat of wil je een OV SSL aanschaffen?
Stel jouw vraag in onze Live Chat of mail ons op info@nitroserve.nl.

Vragen of hulp nodig?