Datacenter & Network
Van Nelle Fabriek
Smart DC
te Rotterdam

Network Operation Center NOC-nitroserve.nl

Netwerk

Het Nitroserve netwerk

Nitroserve maakt gebruik van haar eigen netwerk binnen Nederland. Via een groen datacenter te Rotterdam levert Nitroserve haar diensten. Hardware en servers worden streng beveiligd en gekoeld met het Cold Corridor concept. Op deze pagina vindt u meer gedetailleerde informatie over de werking van ons netwerk.

De onderstaande afbeelding geeft een schematische weergave en de globale werking weer van het Nitroserve Netwerk. Het netwerk is in 3 verschillende elementen verdeeld. Het netwerk bevat naast de weergegeven onderdelen ook ondersteunende services zoals DNS-servers en domain controllers.

Storage Layer
Hier bevindt zich alle gecentraliseerde opslag van de verschillende diensten die Nitroserve levert. Iedere dienst heeft zijn eigen gecentraliseerde opslag omgeving, zodat de diensten elkaar niet kunnen hinderen. De opslagservers zijn allemaal uitgerust met een RAID10 opstelling om de kans op dataverlies te minimaliseren. Iedere opslagomgeving is op zichzelf ook HA uitgerust, zodat de kans op uitval verwaarloosbaar klein is. Alle opslagservers zijn aangesloten via een snelle SFP+ verbinding naar de centrale back-up server, hier bewaren we voor alle diensten de back-ups.

Application Layer
Hier bevinden zich de servers die de daadwerkelijke gegevens uitwisselen met de bezoekers, denk hierbij aan web, database en VPS servers. Iedere server is uitgerust volgens het N+1 principe. Dit houdt in, dat er altijd minimaal 1 extra server draait, welke de diensten direct overneemt bij uitval van andere servers. Binnen de application layer is hierdoor de kans op uitval bijzonder klein, aangezien er altijd meerdere servers zijn die dezelfde taak (kunnen) uitvoeren. Iedere server is uitgerust in een RAID1 opstelling wat de kans op uitval tot het minimum beperkt.

Loadbalancing
De Shared Hosting werkt met loadbalacing om zo de load tussen de webservers te verdelen, waardoor de snelheid en continuïteit gewaarborgd blijft. Ook de loadbalancers zijn opgesteld volgens het N+1 principe. Een loadbalancer kan hierdoor uitvallen, zonder dat dit effect heeft op de Shared Hosting diensten.

A-merken

Nitroserve gebruikt uitsluitend A-merk componenten voor haar servers en randapparatuur. De servers zijn van het merk Supermicro, harde schijven van Western Digital Enterprise of Seagate Cheetah 15k SAS. De loadbalancers zijn van Foundry en de switches van Dell. Van ieder onderdeel heeft Nitroserve direct reserve exemplaren op voorraad. Engineers kunnen zo ter plaatse hardware snel vervangen.

Network Connection

Nitroserve maakt gebruik van het SmartDC netwerk te Rotterdam. SmartDC is een datacentrum aangesloten op verschillende internet exchanges (AMS-IX, NL-IX, DEC-IX en LINX). De 3 grootste IP transits zijn aangesloten binnen SmartDC (LEVEL3, Global Crossing en Cogent). Dit alles staat garant voor een totale capaciteit van 2 terabit p/s.

Nitroserve maakt ook gebruik van een intern netwerk om de servers in het eigen netwerk met elkaar te verbinden. Deze verbindingen zijn minimaal 1Gbit, zwaar belastte servers zijn uitgerust met een SFP+ 10Gbit verbinding.

Network Monitoring

Iedere server wordt elke 5 minuten extern gecontroleerd op beschikbaarheid. Mocht een server niet (goed) reageren, dan wordt er direct een SMS met storingsinformatie verzonden naar de engineers. Alle servers zijn aangesloten op KVM switches en powerswitches waardoor onderbrekingen vaak, zonder fysieke toegang tot de servers, kan worden opgelost. Dit heeft als voordeel dat onderbrekingen sneller kunnen worden opgelost.

Vragen of hulp nodig?