Welk SSL certificaat voor webshop?

Als eigenaar van een webshop wilt u dat uw klanten veilig hun bestelling kunnen plaatsen. Het is daarom van belang om een SSL certificaat aan te schaffen. Met een SSL certificaat op uw webshop, kunt u uw klanten gebruik laten maken van een beveiligde HTTPS verbinding. De informatie (klantgegevens) die binnen een HTTPS omgeving wordt uitgewisseld is versleuteld.

In het geval van een webshop is vertrouwen belangrijk. Het is dan ook verstandig om niet te kiezen voor een ssl certificaat met alleen Domein Validatie (DV). In het geval van een DV certificaat wordt namelijk alleen het domein zelf gecontroleerd en niet het bedrijf achter de webshop.

Met een OV of een EV certificaat worden de bedrijfsgegevens wel geverifierd en ook opgenomen in het ssl certificaat. Uw klant kan hierdoor de eigenaar van de website en de webshop zelf controleren.

Een EV certificaat wordt het meest gekozen omdat deze, naast de uitgebreide certificaat informatie, ook direct een groene adresbalk met bedrijfsnaam toont. Een EV certificaat geeft het meeste vertrouwen en zorgt mede daarom voor meer omzet.

Registreer jouw eigen website voor slechts
€ 0,99 per maand
Wij scoren een 9,5
gebaseerd op 100+ recensies
Alle SSL certificaten vragen
Vragen of hulp nodig?