Website van http naar https

Let op, voor het gebruik van HTTPS heb je een SSL certificaat nodig.

Indien je een certificaat hebt aangevraagd dan zullen er nog wel aanpassingen op je website nodig zijn om bezoekers gebruik te laten maken van de beveiligde HTTPS verbinding. Mocht je een SSL certificaat bij Nitroserve hebben aangeschaft, dan verzorgen wij gratis de installatie van het certificaat en helpen we je met het instellen van de HTTPS omgeving op jouw domeinnaam. In deze handleiding lees je hoe je jouw website bezoekers geforceerd kunt doorverwijzen naar de HTTPS omgeving.

HTTP naar HTTPS redirecten bij Nitroserve
Het instellen van een HTTP naar HTTPS redirect kan eenvoudig en snel via een URL Rewrite Rule in het web.config (website configuratie) bestand. Heb je nog geen web.config bestand, maak deze dan aan in de FTP root van jouw domeinnaam. Plaats vervolgens de onderstaande inhoud in het bestand.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>
        <rewrite>
            <rules>
                <clear />
                <rule name="Redirect to HTTPS" stopProcessing="true">
                    <match url="(.*)" />
                    <conditions>
                        <add input="{HTTPS}" pattern="^OFF$" ignoreCase="true" />
                    </conditions>
                    <action type="Redirect" url="https://{HTTP_HOST}{R:1}" redirectType="Permanent" />
                </rule>
            </rules>
        </rewrite>
    </system.webServer>
</configuration>

Na het opslaan van het bestand kan het enkele seconde duren voordat de regels actief zijn.

Meestal is het instellen van de Rewrite Rule voldoende, echter is dit ook afhankelijk van hoe de website is gebouwd. Controleer daarom of alle interne links (ook js, css of image bestanden) automatisch verwijzen naar HTTPS. Zo niet, pas deze dan aan om het certificaat goed te laten werken.

Je SSL certificaat en de HTTPS omgeving werken goed zodra je een groen slotje in de adresbalk ziet.

Kies vandaag nog voor een SSL certificaat vanaf 10 euro en verhoog het vertrouwen van je site! Bestel nu een SSL