Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een methode om de communicatie tussen de bezoeker van uw website en de server op het internet te beveiligen. Deze beveiliging wordt in 2 hoofdlijnen verzorgt. De communicatie tussen beide partijen wordt met een SSL certificaat onder andere versleuteld (dit heet data encryptie). Er vindt tevens een controle plaats of de website, waarmee de bezoeker verbinding heeft, wel de website is waarmee men verbinding denkt te hebben (dit heet server authenticatie).

Met een SSL certificaat kan een "Man-in-the-middle-aanval" worden voorkomen. Bij een dergelijke aanval wordt de informatie tussen twee communicerende partijen (bezoeker <-> website) onderschept.

Zodra u op een website met een SSL certificaat komt, dan zal uw browser hier een melding van geven. In de meeste browsers wordt er een sleutel zichtbaar en zal de URL balk veranderen van kleur. Een SSL certificaat straalt hierdoor meer vertrouwen uit naar uw bezoeker.

Er zijn verschillende SSL certificaten verkrijgbaar welke elk een andere toepassing hebben. Er zijn op de wereld slechts enkele geauthenticeerde bedrijven die SSL certificaten uitgeven. Deze certificaten worden ook daadwerkelijk erkend door de meest gangbare browsers. Nitroserve levert alle verschillende type certificaten van alle erkende leveranciers.

De verschillende SSL certificaten zijn DV certificaten (Domein Validatie certificaten), OV certificaten (Organisatie Validatie certificaten) en EV certificaten (Uitgebreide Validatie certificaten).

Wil jij een SSL bestellen? Je hebt al een SSL voor slechts € 10,- BEKIJK SSL PRIJZEN