Wat is een VPS?

Een VPS is een Virtuele Private Server (VPS) die wordt geplaatst op een hostmachine. Met een VPS heeft u uw eigen hardware zoals een processor, geheugen en harde schijf tot uw beschikking. Deze hardware is alleen voor de VPS gereserveerd en kan alleen door de eigenaar van de VPS gebruikt worden. Dit in tegenstelling tot shared hosting waarbij meerdere websites een gedeelde server delen en geen dedicated hardware hebben.

De instap kosten voor een VPS zijn laag aangezien up -en downgraden eenvoudig is te realiseren. Een VPS is ook vele malen flexibeler dan een regulier hosting account, u kunt zelf kiezen welke applicaties op de VPS worden genstalleerd, wat met een shared hosting account niet mogelijk is. Ook heeft u in de meeste gevallen volledige administrator rechten tot uw eigen server.

Wanneer uw website of applicatie meer kracht vereist of wanneer afwijkende instellingen benodigd zijn, dan kiest u voor een VPS in plaats van een shared hosting account.

gebaseerd op 100+ recensies
Alle VPS vragen