Wat is een Multi Domein Certificaat?

Een Multi Domein Certificaat, ook wel afgekort als MDC, is een certificaat die van toepassing is op meerdere domeinnamen. Met dit certificaat is het mogelijk om meerdere domeinnamen op te nemen in het certificaat. Een Multi Domein Certificaat wordt bijvoorbeeld vaak toegepast indien een organisatie meerdere domeinen met verschillende extensies of handelsnamen heeft.

Doordat het certificaat meerdere domeinen kan ondersteunen is er maar een IP adres benodigd. Dit is een groot voordeel van het certificaat ten opzichte van losse certificaten. Een MDC kan dus erg handig zijn bij een beperkt aantal beschikbare IP adressen maar nog belangrijker is het prijsvoordeel wat u heeft met een MDC doordat u slechts 1 IP adres nodig heeft.

Er gelden enkele regels waarmee u rekening dient te houden alvorens u een Multi Domein Certificaat aanschaft. Zo dient u minimaal 3 domeinennamen op te nemen in het certificaat. Het maximaal aantal domeinen is 50 die opgenomen kunnen worden. Alle domeinen die worden opgenomen in het certificaat moeten dezelfde eigenaar in de WHOIS hebben. Verder dient u rekening te houden met het feit dat het niet mogelijk is om na de uitgifte van het certificaat nog extra domeinen op te nemen.

Als u bij Nitroserve een Multi Domein Certificaat aanschaft dan kunt u rekenen op goede en duidelijke ondersteuning. Nitroserve levert certificaten van verschillende SSL leveranciers. Indien u meer informatie of een prijsopgave wenst, neemt u dan contact met ons op.

Registreer jouw eigen website voor slechts
€ 0,99 per maand
Wij scoren een 9,5
gebaseerd op 100+ recensies
Alle SSL certificaten vragen
Vragen of hulp nodig?