Wat is cloud hosting?

Er bestaan vele definities van cloud hosting, echter over het grote geheel overlappen de definities vaak.

Een cloud is een bepaalde hoeveelheid servers die aan elkaar zijn gekoppeld tot een groot cluster. Van dit grote cluster kunt u een gedeelte huren. Dit stuk wordt een virtuele server of VPS (Virtual Private Server) genoemd. Een dergelijke virtuele server gedraagt zich exact hetzelfde als een 'normale' server.

Virtuele servers in de cloud hebben echter wel een aantal voordelen voor losse servers die niet in een cloud zitten. Een virtuele server is geen fysieke server en kan dus eenvoudig en nagenoeg onbeperkt worden uitgebreid qua processor, geheugen en harde schijfruimte. Een ander groot voordeel is dat de opslag centraal geregereld is. Dit zorgt ervoor dat de bestanden veiliger en sneller worden beheerd. Mocht de virtuele server door hardwarefouten defect raken is dit ook snel weer te herstellen.

Cloud hosting wint in een hoog tempo aan populariteit. Dit komt mede door de flexibiliteit, maar zeker ook doordat een server in de cloud vele malen voordeliger is dan een eigen fysieke server op locatie of in een datacentrum.

Registreer jouw eigen website voor slechts
€ 0,99 per maand
Wij scoren een 9,5
gebaseerd op 100+ recensies
Alle VPS vragen
Vragen of hulp nodig?