Wat heb ik nodig voor WordPress?

Om WordPress te kunnen gaan gebruiken heb je in ieder geval een domeinnaam en een hosting pakket nodig. Het domein is jouw unieke webadres waarop jouw WordPress site te bereiken is. In het hosting pakket, welke gekoppeld is aan je domeinnaam, kan vervolgens WordPress worden geinstalleerd.

Het hosting pakket zal aan bepaalde specificaties moeten voldoen om WordPress te kunnen ondersteunen. In onderstaand overzicht vindt je de minimale specificaties.

• PHP 5.x
  • MySQL 5.x

PHP

PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) is de programmeer/site taal waarin WordPress is gebouwd. Deze programmeertaal is dan ook o.a. vereist om WordPress te kunnen gebruiken. Het hosting pakket moet minimaal PHP 5.x ondersteunen. Bij ons kun je zelf je eigen PHP versie kiezen zolang de betreffende versie officieel nog wordt ondersteund.

MySQL

MySQL is een management omgeving voor databases. Met de ondersteuning van MySQL in je hosting pakket heb je de mogelijkheid om een database aan te maken. Een database is vereist voor WordPress. Voor het goed laten werken van je WordPress site moet het hosting pakket minimaal MySQL 5.x ondersteunen.

Ben je op zoek naar een hosting provider voor jouw nieuwe of bestaande WordPress website? Kies dan voor ons WordPress hosting pakket, wij installeren dan direct gratis de nieuwste WordPress in je hosting pakket zodat je direct aan de slag kunt met jouw WordPress website. Een bestaande WordPress site verhuizen is natuurlijk ook mogelijk. Ook dit doen we gratis wanneer je kiest voor het WordPress hosting pakket!

Voor vragen kun je ons bellen, mailen of je kunt direct een live chat openen met een van onze medewerkers.