Waarom werkt mijn .htaccess niet?

Een .htaccess bestand wordt veelal gebruikt voor de mod_rewrite enginge. Hiermee is het mogelijk om 'mooie URL's' te krijgen binnen je website (bijvoorbeeld: www.domein.nl/contact in plaats van www.domein.nl/index.php?page=contact). Het .htaccess bestand wordt door een Apache server uitgelezen nog voordat de daadwerkelijke webpagina ingeladen wordt.

Wij maken echter geen gebruik van een Apache server, hierdoor zal ook de .htaccess niet werken. Echter is hier een eenvoudige oplossing voor. Onze webservers maken gebruik van een configuratiebestand met de naam 'web.config'. Hierdoor is de .htacccess met 1 simpele actie om te zetten naar een web.config.

Om het bestand om te zetten, ga je naar: www.htaccesstowebconfig.com. Plak in het invoerveld de volledige inhoud van de .htaccess en klik op "Convert to Web.Config". Daarna verschijnt de voorgestelde inhoud van de web.config, kopieer deze en plaats op de FTP een bestand met de naam 'web.config' en plak daar de voorgestelde inhoud in. Hierna zullen de 'mooie URL's' werken zoals je gewend bent. Het .htaccess bestand kun je hierna eventueel verwijderen.

Mocht de .htaccess na de omzetting nog niet werken, neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder.