The transaction log for database 'dbname' is full

Voor het oplossen van deze foutmelding heeft u het programma SQL Server Management Studio nodig.

Elke MSSQL database heeft zijn eigen transaction log bestand. In dit log bestand worden wijzigingen bijgehouden van transacties die plaatsvinden tussen uw website en de MSSQL database. Het kan voorkomen dat een log bestand vol zit. U kunt uw log bestand eenvoudig leeghalen d.m.v. de onderstaand commando.

DBCC SHRINKDATABASE ([dbname], 10, TRUNCATEONLY)

Let op, het commando dient ingevuld te worden in SQL Server Management Studio waarbij dbname vervangen dient te worden voor de naam van uw database. Het commando invoeren kan via de optie "New Query".