Mijn CSS en afbeeldingen doen het niet meer

Het kan voorkomen dat je website geen opmaak meer laat zien. Naar alle waarschijnlijkheid werken de bestandsextensies zoals bijvoorbeeld .css, .jpg/.jpeg en .png dan niet meer. Alhoewel de website nog wel "werkt" ontbreken de stijl elementen, afbeeldingen en laat de website eigenlijk enkel nog teksten zien.

Het bovenstaande beschreven probleem wordt in bijna alle gevallen veroorzaakt door een dubbele declaratie van een MIME type. Met een MIME type declaratie kun je aangeven hoe de server moet omgaan met een bepaalde bestandsextensie. Wanneer er echter een dubbele declaratie aanwezig is, bijvoorbeeld omdat de MIME type een server standaard is, dan resulteert dit in een website error waarbij de bestandsextensies niet meer correct werken.

Om een dubbele declaratie te voorkomen dien je daarom altijd eerst een "remove" tag te gebruiken in het configuratie bestand (web.config). In onderstaand voorbeeld laten we met de MP4 MIME type zien hoe dat moet.

<staticContent> <remove fileExtension=".mp4" /> <mimeMap fileExtension=".mp4" mimeType="video/mp4" /> </staticContent>

Heb je ondanks deze uitleg toch nog vragen of problemen met jouw website? Neem dan contact met ons op zodat we je kunnen helpen met het oplossen van het probleem.