Hoe upload ik een bestand naar mijn website?

In dit artikel gaan we ervan uit dat u reeds het FTP programma FileZilla heeft geïnstalleerd en ingesteld. Voor meer informatie over het instellen van FilleZilla gaat u naar "Hoe stel ik FileZilla in?".

Het programma FileZilla biedt verschillende overzicht vensters. In eerste instantie lijkt het daarom een ingewikkelde klus om het bestand te uploaden. Wij geven u daarom onderstaand een overzicht van de verschillende vensters met de bijbehorende uitleg.

Log venster: In het log venster worden diverse logs bijgehouden van de FTP verbinding. Als u bijvoorbeeld een verkeerd wachtwoord invoert, dan zal hier een melding van te zien zijn in het log venter.

Lokale mappen: In dit venster worden de lokale mappen op uw computer getoond.
Inhoud lokale map: Dit ventster bevat een overzicht van alle bestanden en mappen binnen de geselecteerde map uit het venster "lokale mappen".

Website mappen: In dit venster worden de mappen weergegeven die op uw website staan.
Inhoud website mappen: Dit venster bevat een overzicht van alle bestanden en mappen binnen de geselecteerde map uit het venter "website mappen".

Status venster: Wanneer u een bestand van de lokale omgeving (linkerkant) naar de website omgeving (rechterkant) upload, dan is in het status venster te zien hoe de overdracht verloopt.

De bestanden die vanaf uw computer (linkerkant) worden gekopieerd naar de website (rechterkant) noemen we uploaden. Bestanden vanaf de website (rechterkant) kopiëren naar de computer (linkerkant) noemen we downloaden.

Een upload voorbeeld

In onderstaand voorbeeld is de map "/mijnwebsite.nl" op de "Desktop" geselecteerd. In deze map staat het bestand "index.html". Aan de rechterkant zit u de lege hoofdmap (root) van de website. U selecteert nu het "index.html" bestand en u sleept vervolgens dit bestand naar de rechterkolom.

Het is ook mogelijk om het bestand te selecteren en met de rechtermuisknop het snelmenu te openen en te kiezen voor de optie "Uploaden".