Hoe stel ik de e-mail in op OS X?

1.) Klik boven in de menubalk op Mail en kies vervolgens de optie Preferences.

2.) In het venster dat wordt geopend, klikt u op Accounts. U kunt nu links onderin, via het plusteken, een nieuw e-mailaccount toevoegen.

3.) U komt nu in een stappenvenster waarbij diverse informatie moet worden ingevuld. In de eerste stap dient u de velden Full Name, email address en password in te vullen. Na het invullen van de velden klik u op de knop Continue.

4.) In de volgende stap dient u de gegevens voor de inkomende mailserver in te vullen. We nemen de velden onderstaand met u door.

Account Type: Kies de optie POP/IMAP in het drop-down menu.
Description: Hier kunt u een beschrijving invullen zodat u achteraf de instellingen kunt terugvinden.
Incoming Mail Server: Dit is te allen tijde mail.uwdomein.nl . *
User Name: Hier vult u de gebruikersnaam van uw e-mailaccount in.
Password: Vul hier het wachtwoord van uw e-mailaccount in.

Let op, De optie Use Secure Sockets Layer (SSL) moet uit gevinkt worden en de optie Authentication moet op Password staan. Klik na het invullen van alle verplichte velden op de knop Continue.
*hier moet u uwdomein.nl vervangen met uw eigen domeinnaam

5.) Voor het afronden van de instellingen dienen we als laatste stap de uitgaande mailserver in te vullen. We nemen ook deze velden met u door.

Description: Hier kunt u een beschrijving invullen zodat u achteraf de instellingen kunt terugvinden.
Outgoing Mail Server: Dit is te allen tijde mail.uwdomein.nl.
User Name: Hier vult u de gebruikersnaam van uw e-mailaccount in.
Password: Vul hier het wachtwoord van uw e-mailaccount in.
Let op, de opties Use Authentication en Use only this server moeten zijn aangevinkt .

Klik na het invullen van de velden op de knop Continue en vervolgens op Create.

6.) Ga nu terug naar Accounts en selecteer Edit Server List in het drop-downmenu bij Outgoing Mail Server (SMTP). Zet de Server Port voor uw Outgoing Mail Server op 625 bij Advanced. Klik na de wijzigingen op OK.

Gefeliciteerd, indien u alle instellingen correct heeft overgenomen dan is uw e-mail nu ingesteld. Mocht u desondanks tegen problemen aanlopen dan helpen wij u graag verder.