Hoe installeer ik Drupal?

Voordat u kunt starten met de installatie van Drupal dient u eerst de installatie bestanden van Drupal te downloaden. Na het downloaden en uploaden van de bestanden dient u nog de rechten toe te kennen en een MySQL database aan te maken. Lees hier hoe u de rechten kunt instellen of klik hier indien u een MySQL database wilt aanmaken.

Stap 1.) Indien u alle voorbereidingen heeft getroffen dan krijgt u na het openen van uw domeinnaam de eerste stap van de installatie te zien. U dient in deze eerste stap van de Drupal installatie te kiezen voor de optie "Standard". Klik nu op de knop "Save and continue".

Stap 2.) In het volgende scherm kunt u de taal kiezen van Drupal. Standaard is alleen de taal "English" beschikbaar. Klik op de knop "Save and continue" om naar de volgende stap te gaan.

Stap 3.) Vul nu de naam in van uw database, de gebruikersnaam van de database en het bijbehorende wachtwoord. Deze gegevens kunt u vinden in de Webhosting Manager.

Let op, Voordat u verder gaat dient u op "ADVANCED OPTIONS" te klikken.

Wijzig nu de waarde "localhost" in het veld Database host naar "192.168.0.201". Klik na deze wijziging op de knop "Save and continue".

Stap 4.) Drupal wordt nu genstalleerd. De voortgang is live te volgen.

Stap 5.) Nu Drupal is genstalleerd dienen er enkele basis instellingen te worden opgegeven alvorens u de Drupal website kunt gaan gebruiken. De opgevraagde informatie kunt u zelf naar wens instellen. U kunt de onderstaande afbeelding als voorbeeld gebruiken.

Gefeliciteerd, Drupal is succesvol genstalleerd. Als alles goed is gegaan krijgt u de onderstaande pagina te zien. Klik nu op "Visit your new site" om de genstalleerde Drupal website te bekijken.

Mocht u ondanks het volgen van de handleiding tegen problemen aanlopen, neemt u dan contact op met onze helpdesk. Vermeldt u a.u.b. de fouten die u krijgt.