Het e-mail formulier op mijn website werkt niet

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die het versturen van de daadwerkelijk e-mail via uw e-mail formulier belemmeren. Onderstaand beschrijven wij een veelgemaakte fout.

Om misbruik van e-mailformulieren tegen te gaan zijn er op de mailservers binnen het netwerk van Nitroserve enkele restricties en controles ingesteld. De belangrijkste controle is de controle van het "van/afzender" (From) e-mailadres. Het e-mailbericht moet te allen tijde afkomstig zijn van een geldig e-mailadres wat onderdeel is van het domein waar op het e-mail formulier draait. Als het "van/afzender" e-mailadres niet bestaat en niet overeenkomt met uw domeinnaam, dan zullen de mailservers de e-mail weigeren en niet versturen.

Indien u een e-mailbericht, afkomstig van uw e-mail formulier, direct wilt kunnen beantwoorden, dan is hier een oplossing voor. U kunt in dat geval de optie "antwoordadres" (Reply-To) opnemen in de headers van het e-mailbericht. In het mailscript gebruikt u hiervoor de header optie "Reply-To". Een Reply-To adres mag wel een ander adres bevatten.

Voor meer informatie over de PHP mail functie (en bericht headers) gaat u naar php.net/function.mail.php.

Registreer jouw eigen website voor slechts
€ 0,99 per maand
Wij scoren een 9,5
gebaseerd op 100+ recensies
Alle E-mail vragen
Vragen of hulp nodig?