WordPress omzetten in het Nederlands

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je reeds een bestaande WordPress website hebt waarbij je nu de taal binnen WordPress wenst te wijzigen naar Nederlands. Sta je echter op het punt om een nieuwe WordPress installatie uit te voeren en wil je direct WordPress in het Nederlands? Volg dan onze handleiding "WordPress in het Nederlands installeren".

Als je WordPress gebruikt of net hebt geïnstalleerd, dan is de taal die standaard wordt gebruikt Engels. WordPress heeft de mogelijkheid om dit naar wens aan te passen. Echter zitten andere talen niet altijd standaard inbegrepen in een WordPress installatie. Voor het gebruik van andere talen, bijvoorbeeld Nederlands, zijn de Nederlandse taalbestanden nodig. In deze handleiding leggen we je stapsgewijs uit waar je de Nederlandse taalbestanden kunt downloaden en hoe je Nederlandse taal vervolgens kan gaan gebruiken.

1. Download het officiële Nederlandse WordPress ZIP installatiepakket via nl.wordpress.org (zie "WordPress dowloaden" knop).

2. Pak het ZIP installatiepakket uit op uw computer en open de uitgepakte map "wordpress". In deze map staan alle bestanden en mappen die benodigd zijn voor een nieuwe WordPress installatie. In dit geval zijn wij enkel op zoek naar de Nederlandse taalbestanden. Open daarom nu de map "/wp-content" waar we vervolgens de map "/languages" zien staan.

3. Maak nu een FTP verbinding met jouw website. Dit kan bijvoorbeeld met het FTP programma FileZilla. Zoek nu op jouw FTP server ook de map met de naam "/wp-content" op en open deze map. Nu kun je de lokale-map "/languages" die op jouw computer staat uploaden naar de server-map "/wp-content" op jouw FTP server.

4. Log nu in op jouw WordPress website zoals je gewent bent. Klik nu links in het menu op "Settings -> General".

5. Op de geopende pagina "General Settings" scroll je naar beneden totdat je instelling "Site Language" tegenkomt. WordPress zal de geuploade taalbestanden herkennen en je hier nu de mogelijkheid geven om de taal te wijzigen naar Nederlands. Vergeet niet op de knop "Save Changes" te klikken!

Je bent nu klaar met het omzetten van de taal. WordPress is vanaf nu in het Nederlands.

Is het aanpassen van de taal je niet gelukt of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

WordPress hosting vanaf € 0,99 per maand incl. gratis installatie WORDPRESS PAKKETTEN