WordPress in het Nederlands installeren

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je WordPress direct in het Nederlands kunt installeren. Heb je reeds een bestaande WordPress website en wil je de taal van WordPress aanpassen? Volg dan onze handleiding "WordPress omzetten in het Nederlands".

Voordat we kunnen beginnen met de installatie van WordPress in het Nederlands, zul je eerst de benodigde Nederlandse installatiebestanden moeten downloaden. Je kunt de officiële versie van de Nederlandse WordPress downloaden via nl.wordpress.org. Na het downloaden en het uitpakken van de installatiebestanden dienen deze te worden geupload naar jouw domeinnaam.

1. Nadat je de Nederlandse WordPress installatiebestanden hebt geupload naar de FTP server, kun je jouw domeinnaam openen in de browser waarmee we de installatie van WordPress starten. Als je de voorbereidingen goed hebt gedaan, krijg je de onderstaande pagina te zien. Klik op de knop "Laten we starten" om naar de volgende stap te gaan.

2. In deze stap moet je jouw MYSQL databasegegevens invullen. Heb je nog geen MYSQL database aangemaakt, maak deze dan nu alsnog aan via het hosting controlepaneel Webhosting Manager.

Let op, gebruik bij het veld "Hostnaam" het interne IP-adres van je MYSQL server. Controleer in het controlepaneel welk IP-adres je nodig hebt. Vul bij het veld "Tabelprefix" je eigen unieke prefix in maar gebruik nooit de standaardwaarde. Met het aanpassen van de prefix verhoog je de veiligheid van jouw WordPress installatie.

3. WordPress controleert nu de databaseverbinding en zal onderstaand venster tonen indien alle gegevens correct waren ingevuld. Klik nu op de knop "De installatie starten".

4. In deze laatste belangrijke stap kun je jouw gewenste website titel opgeven, een gebruikersnaam en een wachtwoord aanmaken. WordPress maakt voor jouw automatisch een veilig wachtwoord aan maar kan naar wens worden aangepast. Klik na het invullen van de gegevens op de knop "WordPress installeren"

Let op, gebruik nooit admin of administrator als gebruikersnaam. Hiermee vergroot je de kans dat je WordPress website wordt gehacked!

5. Gefelicteerd, je hebt nu succevol de Nederlandse versie van WordPress geïnstalleerd. Als alles goed verlopen is krijg je nu onderstaand scherm te zien met daarop de login link naar WordPress. De link naar je WordPress beheerpaneel is altijd www.jouwdomeinnaam/wp-admin.

Lukt het jouw niet om WordPress in het Nederlands te installeren? Wordt dan nu klant bij Nitroserve en wij installeren gratis voor jou WordPress in het Nederlands. Je hebt al een WordPress Hosting pakket voor slechts € 0,99 per maand!

Wil jij WordPress in het Nederlans? Wij installeren deze gratis voor jou! Wordpress pakketten