Verbinden met Management Studio Express

Als u vanaf uw lokale PC wilt verbinden met uw MS SQL database via de Management studio, dan moet u met een aantal dingen rekening houden. De poort moet staan op 8642, dit kunt u instellen door in het vak "Server name:" achter het IP adres ',8642' te plaatsen (let op de komma).

Het veld "Server name:" ziet er dan als volgt uit 5.200.9.105,8642

Bij "Authentication" kiest u voor SQL Server Authentication.

Daarna vult u de bij u bekende login gegevens in en vervolgens kunt u op de knop "Connect" klikken om verbinding te maken.