Permalinks WordPress handmatig instellen

Permalinks links automatisch instellen kan in WordPress met 1 druk op de knop. Het kan echter voorkomen dat het automatisch instellen niet werkt. Volg in dat geval onderstaand artikel.

Wanneer je Permalinks (ook wel SEO URL’s genoemd) wilt instellen in Wordpress, moete er enkele instellingen worden gemaakt. Normaal wordt er gebruik gemaakt van een .htaccess bestand om dit in te stellen. Bij Nitroserve gebruiken we een configuratiebestand met de naam web.config. Dit bestand heeft een iets andere opmaak, waardoor de Wordpress Permalinks soms niet direct werken. Het handmatig instellen van de Permalinks bestaat uit slechts 2 stappen.

Stap1: Ga in het Wordpress Dashboard naar "Instellingen -> Permalinks" en kies onder kopje "Algemene instellingen voor "Aangepaste structuur". Vul nu het volgende formaat in (zonder aanhalingstekens) "/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/" en klik vervolgens op "Wijzigingen opslaan".

Wordpress Dashboard

Stap2: Vervolgens moet de web.config aangemaakt worden. Dit is een bestand welke enkele configuratiewaardes bevat van de website. In dit geval gaat het om enkele rewrite rules die aangemaakt moeten worden om de Wordpress Permalinks te laten werken. Maak een nieuw tekst-bestand aan op je computer en noem deze web.config (let erop dat deze niet web.config.txt heet). Plaats daar vervolgens de onderstaande tekst in.

<rewrite>
<rules>
<rule name="Main Rule" stopProcessing="true">
<match url=".*" />
<conditions logicalGrouping="MatchAll">
<add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsFile" negate="true" />
<add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsDirectory" negate="true" />
</conditions>
<action type="Rewrite" url="index.php" />
</rule>
</rules>
</rewrite>

Sla dit bestand vervolgens op en plaats dit bestand met FTP in de hoofdmap van uw Wordpress installatie.
De permalinks zijn nu gereed en werken direct.