Joomla fout bij installatie

Tijdens een JOOMLA installatie kunt u te maken krijgen met deze melding (of een variant hiervan):

PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in:
\\files\localuser\[GEBRUIKERSNAAM]\libraries\joomla\language\language.php on line 714

Deze melding is op te lossen door een aanpassing te maken in het bestand: libraries\joomla\filesystem\path.php.

Vervang het volgende blok:

function clean($path, $ds=DS){
	$path = trim($path);
	if (empty($path)) {
		$path = JPATH_ROOT;
	} else {
		// Remove double slashes and backslahses and convert all slashes and backslashes to DS
		$path = preg_replace('#[/\\\\]+#', $ds, $path);
	}
	return $path;

Door het volgende blok:

public static function clean($path, $ds = DIRECTORY_SEPARATOR)
	 {
		$path = trim($path);

if (empty($path)) {
		 $path = JPATH_ROOT;
		}
		elseif (($path[0] == '\\' ) && ( $path[1] == '\\' )) {
		 $path = preg_replace('#[/\\\\]+#', $ds, $path);
		 $path = "\\".$path;
		}
		else {
		 // Remove double slashes and backslahses and convert all slashes and backslashes to DS
		 $path = preg_replace('#[/\\\\]+#', $ds, $path);
		$path = "\\".$path;
		}

return $path;
	 }

Hierna zou de installatie zonder problemen afgerond moeten kunnen worden.