Joomla: JFolder::folder: Path is not a folder

Deze foutmelding kan optreden tijdens of na een installatie van Joomla. De foutmelding wordt veroorzaakt door een bug in Joomla. Standaard kan Joomla niet correct functioneren in een geclusterd netwerk. Voor dit probleem hebben wij een eenvoudig toe te passen oplossing ontwikkeld.

Om de fout op te lossen dient u het bestand path.php te openen. Dit bestand kunt u vinden in de map \filesystem. Aangezien deze map niet direct benaderbaar is vanuit de root, hebben wij onderstaand het volledige pad aangegeven.

Pad: libraries\joomla\filesystem\path.php

In dit bestand dient u de onderstaande code te vervangen.

function clean($path, $ds=DS){
	$path = trim($path);
	if (empty($path)) {
		$path = JPATH_ROOT;
	}else {
		// Remove double slashes and backslahses and convert all slashes and backslashes to DS
		$path = preg_replace('#[/\\\\]+#', $ds, $path);
	return $path;

De onderstaande code kunt u overnemen.

function clean($path, $ds=DS){
	if (empty($path)) {
		$path = JPATH_ROOT;
	elseIf (($path[0] == '\\' ) && ( $path[1] == '\\' )) {
		$path = preg_replace('#[/\\\\]+#', $ds, $path);
		$path = "\\".$path;
	}else{
		$path = preg_replace('#[/\\\\]+#', $ds, $path);
		$path = "\\".$path;
	return $path;