Hoe stel ik e-mail in op mijn Nokia telefoon met Symbian S60?

De handleiding voor het instellen van e-mail op uw Nokia met Symbian S60 bevat meer dan 20 stappen. Indien u direct naar de stappen over de e-mailinstellingen wilt navigeren dan klikt u hier.

Klik in het startscherm van uw Nokia telefoon op de optie "Menu". Kies vervolgens de optie "Berichten".

2.) Klik nu aan de rechterkant van uw scherm op de knop "Opties".

3.) Kies in het geopende scherm de optie "Instellingen".

4.) Kies nu de optie "E-mail".

5.) Kies in het menuscherm "E-mail" de optie "Mailboxen".

6.) Klik in het menuscherm "Mailboxen" aan de rechter op de knop "Opties".

7.) Er wordt een pop-up venster geopend. Kies in dit venster de optie "Nieuwe mailbox".

8.) In deze stap wordt een korte uitleg gegeven over de e-mailwizard. Nadat u deze uitleg heeft gelezen kunt u aan de rechterkant van uw scherm op de knop "Starten" klikken.

9.) Kies in dit scherm de tweede optie "E-mail".

10.) Er wordt een pop-up venter geopend. Kies in dit venster de optie "Huidige accnt. gebruiken".

11.) U dient nu uw "E-mailadres" in te vullen. In de afbeelding wordt een voorbeeld gebruikt.

12.) Vul in het volgende scherm het "Wachtwoord" in van uw e-mailadres. Het wachtwoord van uw e-mailadres kunt u vinden in de Webhosting Manager.

13.) In deze stap dient u "POP3/IMAP4" te kiezen.

14.) Vul in het pop-up venster dat wordt geopend de "gebruikersnaam" in die bij uw e-mailadres hoort. De gebruikersnaam van uw e-mailaccount kunt u vinden in de Webhosting Manager.

15.) In deze stap kunt u kiezen voor POP3 of IMAP4. U dient te kiezen voor de optie "POP3".

16.) In deze stap dient u de "inkomende mailserver" op te geven. Dit is te allen tijde "mail.uwdomein.nl".

Let op, zowel in de uitleg als op de afbeelding wordt uwdomein.nl als voorbeeld gegeven. Dit dient u te vervangen voor uw eigen domein.

17.) In het scherm "Beveiliging" (voor de inkomende mailserver) kiest u de optie "Geen".

18.) U vult in deze stap dezelfde waarde in zoals u dat heeft gedaan bij stap 16 (instellen inkomende mailserver).

19.) In het scherm "Beveiliging" (voor de uitgaande mailserver) kiest u de optie "Geen" .

20.) Het is belangrijk dat u hier de juiste poortnummer invult. Dit is te allen tijde poortnummer "625" .

21.) De Nokia Symbian S60 wizard toont nu de melding dat de instellingen voltooid zijn.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist de e-mail op uw Nokia met Symbian S60 ingesteld.

Mocht u ondanks het stappenplan in deze handleiding er niet uitkomen of na het instellen een probleem/foutmelding krijgen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. In een dergelijke situatie willen wij u verzoeken om een duidelijke beschrijving/foutmelding mee te sturen.