Hoe stel ik e-mail in op de iPhone?

Let op, voor het instellen van uw email op de iPhone heeft u uw email accountgegevens nodig. De benodigde gegevens kunt u terugvinden in de Webhosting Manager of u kunt deze gegevens opvragen bij uw Webhosting Provider.

Stap 1.) Voor het instellen van een e-mailaccount op uw iPhone dient u eerst te klikken op de knop "Instellingen".

Stap 2.) Scroll nu in de lijst met opties naar beneden en kies voor de optie "E-mail, contacten, agenda's".

Stap 3.) Onder de kopje "Accounts" kiest u nu voor de optie "Voeg account toe...".

Stap 4.) Kies nu in de lijst met aanbieders onderin op "Anders".

Stap 5.) Onder het kopje "E-mail" kiest u nu voor de optie "Voeg mailaccount toe".

Stap 6.) In deze stap dient u enkele basis gegevens in te vullen. Klik na het invullen van de benodigde gegevens op de knop "Volgende".

Stap 7.) In deze stap dient u alle gegevens in te vullen van uw e-mailaccount. De handleiding gaat er vanuit dat u gebruik maakt van het IMAP protocol. Indien uw e-mailaccount geen IMAP ondersteund dan kunt u kiezen voor "POP". De benodigde gegevens kunt u vinden in de Webhosting Manager. Let op, in de afbeelding wordt "domein.nl" als voorbeeld gebruikt. U dient hier uw eigen domeinnaam te gebruiken.

Stap 8.) De opgegeven instellingen worden nu gecontroleerd. Deze controle kan enkele minuten in beslag nemen.

Stap 9.) Let op, u zult nu de melding "Wilt u de account zonder SSL configureren?" krijgen. Klik nu op de knop "Ja" om de controle voort te zetten.

Stap 10.) Let op, u krijgt nu wederom een melding. De serveridentiteit kan niet worden gecontroleerd. U kunt en moet deze melding negeren. Klik nu op de knop "Ga door" om het instellen van uw e-mailaccount op uw iPhone af te ronden.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist de e-mail op uw iPhone ingesteld.

Mocht u ondanks het stappenplan in deze handleiding er niet uitkomen of na het instellen een probleem/foutmelding krijgen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. In een dergelijke situatie willen wij u verzoeken om een duidelijke beschrijving/foutmelding mee te sturen.