Hoe stel ik Windows Live Mail in?

In deze handleiding worden voorbeelden (afbeeldingen) gebruikt die zijn gemaakt op een computer met Windows 7. De voorbeelden kunnen daarom enigszins afwijken. Voor het instellen van uw e-mailaccount in Windows Live Mail heeft u uw e-mailgegevens nodig.

1.) Na het openen van "Windows Live Mail" klikt u boven in het menu op "Accounts" en vervolgens op "E-mail".

2.) In deze stap dient u de velden "E-mailadres", "Wachtwoord" en "Schermnaam voor verzonden berichten" in te vullen. Het wachtwoord van uw e-mailadres kunt u terugvinden in de Webhosting Manager.

Let op, in deze stap moet de optie "Serverinstellingen handmatig configureren" worden aangevinkt.

Na het invullen van alle velden klikt u op de knop "Volgende".

3.) Onderstaande velden dienen allemaal correct te worden ingevuld. Sommige gegevens kunt u vinden in de Webhosting Manager.

Servertype: U dient te kiezen voor de optie "POP".
Serveradres (voor inkomende e-mail): Dit is te allen tijde "mail.uwdomein.nl" *.
Poort (voor inkomende e-mail): Dit is te allen tijde "110"
Verifiren met: Niet-versleutelde tekst
Gebruikersnaam: Gebruikersnaam van het e-mailadres

Serveradres (voor uitgaande e-mail): Dit is te allen tijde "mail.uwdomein.nl" *.
Poort (voor uitgaande e-mail): Dit is te allen tijde "625"

Let op, de optie "Vereist" verificatie" moet worden aangevinkt.

* Het voorbeeld "mail.uwdomeinnaam.nl" dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam.

Klik na het invullen van alle velden op de knop "Volgende" om het instellen van Windows Live Mail af te ronden.

4.) Na het invullen van alle verplichte velden wordt het e-mailaccount toegevoegd en kunt u het venster sluiten door op de knop "Voltooien" te klikken.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist uw Windows Live Mail ingesteld.

Mocht u ondanks het stappenplan in dit artikel er niet uitkomen of na het instellen een probleem/foutmelding krijgen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. In een dergelijke situatie willen wij u verzoeken om een duidelijke beschrijving/foutmelding mee te sturen.