Hoe stel ik HeidiSQL in?

Let op, voor dit artikel heeft u uw MySQL gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Nadat u het programma HeidiSQL heeft geïnstalleerd en geopend, dient u een nieuwe "Session" aan te maken. Een "Session" is een benaming voor een opgeslagen instelling (profiel) binnen het programma HeidiSQL. Om een nieuwe Session aan te maken klikt u links onderin op de knop "New" (zie onderstaande afbeeling).

Allereerst dient u de nieuw aangemaakte Session een naam te geven. Hierna kunt u aan de rechterkant de gegevens invullen die nodig zijn om een verbinding te maken met de database. Onderstaande gegevens moeten worden ingevuld.

Hostname /IP: Dit is altijd "5.200.9.106"
User: De gebruikersnaam van de database
Password: Het wachtwoord van de database

Na het invullen van de juiste MySQL gegevens klikt u links onderin op de knop "Save". Het ingestelde profiel wordt nu opgeslagen zodat u de volgende keer eenvoudig en snel opnieuw een verbinding kunt maken. Klik nu rechtsonderin op de knop "Open" om de MySQL verbinding te openen (Zie ook onderstaande afbeelding).

U heeft nu een verbinding gemaakt met uw database en de gegevens voor een eventuele volgende verbinding opgeslagen. Er is helaas (nog) geen handleiding beschikbaar over de werking van HeidiSQL. U kunt echter te allen tijde terecht met uw vraag op het forum van HeidiSQL (spreektaal is Engels). Uiteraard kunt u ook bij onze helpdesk terecht voor uw vragen.