Hoe stel ik FileZilla in?

Voor het instellen van een FTP verbinding in FileZilla heeft u uw FTP host, FTP gebruikersnaam en FTP wachtwoord nodig.

1. Klik na het installeren en/of openen van het programma FileZilla linksboven in het menu op "Sitebeheer openen".

2. Er verschijnt een pop-up venster waar u linksonder op de knop "Nieuwe site" dient te klikken.

3. Vul links een alias in voor de website die u wilt instellen. Wij raden u aan om bijvoorbeeld het adres van de site in te vullen (voorbeeld: uwdomeinnaam.nl). Aan de rechterkant van de pop-up kunt u direct het veld "Host:" en "Poort:" invullen. Het veld host is te allen tijde "ftp.uwdomeinnaam.nl". De poort dient u altijd in te stellen op "21".

4. Let op, u dient nu het veld "Inlogtype:" te wijzigen van "Anoniem" naar "Normaal". U kunt nu uw FTP gebruikersnaam en FTP wachtwoord invullen in de velden "Gebruiker:" en "Wachtwoord:".

5. Klik onderin in de pop-up op de knop "Verbinden". De ingestelde website wordt opgeslagen en er wordt direct een FTP verbinding gemaakt.

U bent nu klaar met het instellen van de FTP verbinding in FileZilla. Via dezelfde knop "Sitebeheer openen" boven in het menu, kunt u altijd eenvoudig en snel opnieuw verbinding maken met de ingestelde website.