Hoe pas ik mijn Windows Hosts File aan?

Voor het aanpassen van de Windows Hosts File heeft u een text editor programma nodig. Voor het aanpassen van de Hosts File gebruiken we in dit artikel de tekst editor "Kladblok". Omdat de Hosts File standaard alleen leesrechten en geen bewerkrechten heeft, zullen we de tekst editor "kladblok" moeten openen als "Administrator".

1. Klik met de rechtermuisknop op het programma "Kladblok" en kies de optie "Als administrator uitvoeren".

2. Klik boven in het menu op "Bestand" en vervolgens op "Openen...". Navigeer nu naar de volgende locatie "C:\Windows\System32\drivers\etc".

3. Kies nu rechtsonder in de optie "Alle bestanden" en selecteer vervolgens het bestand "hosts"

4. Onder in het bestand kunt u nu de gewenste wijziging doorvoeren. Vul altijd eerst het ip-adres in en daarna de website. Zie onderstaand voorbeeld.

Uiteraard dient u na de aanpassing het bestand weer op te slaan. Daarna zal de ingestelde website verwijzen naar het ip-adres welke u heeft opgegeven.