Hoe maak ik verbinding met de FTP server?

Voor het maken van een FTP verbinding met de FTP server, raden wij u aan om gebruik te maken van een FTP programma. Er zijn verschillende gratis FTP programma's te verkrijgen op het internet. Een gebruiksvriendelijk FTP programma is FileZilla. Dit programma wordt ondersteund door Windows, Linux en Apple Mac OS. U kunt dit FTP programma gratis downloaden via filezilla-project.org.

Naast een FTP programma heeft u ook uw FTP gegevens nodig om de verbinding in te stellen. De gegevens die u nodig heeft zijn (bijna) in alle gevallen: FTP-gebruikersnaam, FTP-wachtwoord en de FTP-host. Met deze 3 gegevens kunt u een FTP verbinding met de FTP server maken.

Let op: de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn te allen tijde hoofdlettergevoelig.

Wilt u weten hoe u het programma FileZilla moet instellen? Klik dan op de link Hoe stel ik FileZilla in? om de handleiding te lezen.