Hoe installeer ik WordPress?

Voor dit artikel heeft u o.a. de WordPress installatie bestanden nodig. Deze kunt u downloaden via de officiële website van WordPress Nederland. WordPress maakt tevens gebruik van een MySQL database om gegevens in op te slaan. Voor meer informatie over het aanmaken van een MySQL database verwijzen wij u naar "Hoe maak ik een MySQL database aan?".

1.) Voordat u kunt beginnen met de installatie van WordPress dient u eerst de map, waarin u WordPress wenst te installeren, rechten toe te kennen. Het toekennen van rechten kan via de Webhosting Manager. Klik na het inloggen links in het menu op "Beveiliging" en vervolgens op de optie "Schrijfbaar maken".

2.) Vul nu in veld "Map/bestand" de waarde "\" (backslash) of de map waarin u WordPress wenst te installeren in en klik op de knop "BEVESTIGEN" Het kan maximaal 5 minuten duren voordat de rechten door de server zijn toegekend. Wij raden u dan ook aan om na deze stap 5 minuten te wachten alvorens u verder gaat met stap 3.

3.) U kunt nu de gedownloade installatiebestanden van WordPress uploaden naar de server. Nadat alle WordPress installatiebestanden zijn geupload, kunt u uw website openen. WordPress zal nu aangeven dat er nog geen "wp-config.php" bestand aanwezig is. Ondanks deze melding kunt u op knop "Maak een configuratie bestand" klikken.

4.) WordPress geeft nu een globale informatieve melding. Voor het installeren van WordPress zijn namelijk, zoals staat beschreven bovenin dit artikel, enkele database gegevens nodig. Deze gegevens kunt u vinden in de Webhosting Manager.

5.) In deze stap van de WordPress installatie dient u de database gegevens in te vullen. Deze gegevens kunt u vinden in de Webhosting Manager. U kunt de afbeelding als voorbeeld gebruiken of de onderstaande gegevens overnemen.

Database Name: Database naam
User Name: Gebruikersnaam van uw database
Password: Wachtwoord van uw database
Database Host: 192.168.0.201
Table Prefix: wp_

Na het invullen van de benodigde database gegevens kunt u op de knop "Submit" klikken.

6.) Wanneer u alle database gegevens correct heeft ingevuld dan geeft WordPress de melding dat er gecommuniceerd kan worden met de database. Klik nu op de knop "Run the install".

7.) In deze laatste installatie stap dient u enkele basis instellingen op te geven om de installatie van WordPress af te ronden. U kunt zelf kiezen welke gegevens u invult in deze stap. Klik na het invullen van de velden op de knop "WordPress installeren".

8.) De installatie van WordPress is afgerond. Sla uw gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord goed op. Klik nu op de knop "Inloggen" om aan de slag te gaan met WordPress.