Hoe installeer ik DotNetNuke?

Voordat u DotNetNuke kunt installeren, dient u eerst de DotNetNuke installatie bestanden te downloaden. Het downloaden van de DNN installatie bestanden kan via de officile DNN download pagina.

Nadat u alle DotNetNuke installatie bestanden heeft gepload naar de webserver, dient u de rechten op de hoofdmap van uw domeinnaam open te zetten. Via de Webhosting Manager kunt u de rechten van de hoofdmap openzetten. Klik na het inloggen links in het menu op de categorie "Beveiliging" en vervolgens op de optie "Schrijfbaar maken".

Stap 1.) In de eerste stap van de DotNetNuke installatie kunt u de installatiemethode kiezen. U dient voor een correcte installatie te kiezen voor de optie "Standaard". U kunt tevens in deze stap de taal van de installatie kiezen. In deze handleiding wordt als voorbeeld de taal "Nederlands" gebruikt.

Stap 2.) De DotNetNuke installatie voert in deze stap een beveiligingscontrole uit op verschillende handelingen. Indien u de instructies heeft gevolgd, beschreven bovenaan deze handleiding, dan krijgt u nu de melding "De controle van beveiligingsinstellingen is geslaagd". Klik op de knop "Volgende".

Stap 3.) In deze stap dienen de databasegegevens te worden ingevoerd. Kies bovenin voor de optie "SQL Server 2005/2008 Database" en vink de optie "Gentegreerde beveiliging" uit. Het is belangrijk dat u vervolgens alle gegevens zorgvuldig overneemt van de afbeelding. Hierbij dient u uiteraard de gegevens wel te wijzigen in uw eigen database gegevens.

Stap 4.) De DotNetNuke installatie zal in deze stap de database inrichten en diverse scripts uitvoeren. Na enkele seconden of minuten verschijnt de melding "Installatie compleet" en kunt u op de knop "Volgende" klikken.

Stap 5.) Voor het beheer van DotNetNuke dient u tijdens de DNN installatie 2 verschillende beheer accounts in te stellen. In deze stap stelt u het "Gastheeraccount" in.

Stap 6.) In de laatste stap van de DotNetNuke installatie dient u de portaal beheerder in te stellen. Dit account heeft toegang tot alle functionaliteiten binnen DotNetNuke. Onder de instellingen van de portaal beheerder kunt u ook de titel van uw website invoeren. Klik na het invullen van alle gegevens op de knop "Volgende".

Gefeliciteerd, als u alle stappen correct heeft doorlopen dan wordt u nu doorgestuurd naar uw DotNetNuke website. Mocht u ondanks het volgen van deze handleiding tegen een probleem aanlopen, contacteert u in dat geval onze support afdeling. Wij willen u verzoeken om in uw e-mail aan te geven tegen welk probleem u precies bent aangelopen.