Hoe WordPress uploaden?

Voordat je kunt beginnen met het uploaden van WordPress, moet je eerst de WordPress installatiebestanden downloaden. Je kunt de installatiebestanden downloaden via de officiële WordPress website wordpress.org/download. Ook is er een FTP programma nodig voor het uploaden van de bestanden naar de FTP server. In deze handleiding gebruiken wij FileZilla Client.

1. Nu je de bestanden hebt gedownload en uitgepakt, kunnen we starten met het uploaden van de WordPress bestanden. Open je FTP programma en vul minimaal de onderstaande velden in (zie ook afbeelding).

Host: ftp.jouwdomeinnaam.nl
Username: FTP gebruikersnaam
Password: FTP wachtwoord
Poort: 21

Na het invullen van deze velden klik je op "Quickconnect".

2. Als de juiste FTP gegevens zijn ingevuld krijg je verbinding met de FTP server. Open aan de linkerkant nu de map "/wordpress-x.x.x" en open vervolgens daarin de map "/wordpress". Zoals je kunt zien op de afbeelding staan aan de linkerkant de loklale bestanden/mappen met de geopende WordPress map en aan de rechterkant de nog lege FTP server.

3. Selecteer nu aan de linkerkant een willekeurig WordPress bestand of map. Maak nu de toetscombinatie "Ctrl+A" (Windows) of "command-A" (Apple) om alle WordPress bestanden en mappen te selecteren. De WordPress installatiebestanden kunnen we nu op 2 verschillende manieren uploaden.

Optie 1: Klik met je rechtermuisknop (Windows) of Ctrl-klik (Apple) op 1 van de geselecteerde bestanden of mappen en kies de optie "Upload" (zie ook afbeelding).
Optie 2: Klik met je muis 1 van de geselecteerde bestanden of mappen aan en hou de muis ingedrukt. Sleep nu de bestanden van de linkerkant (computer) naar de rechterkant (FTP).

Het WordPress upload proces is in werking gezet! Via het venster helemaal onderaan het FTP programma kun je de status van het uploaden volgen.

Wil je ook weten hoe je WordPress moet installeren? Volg dan onze handleiding "Hoe installeer ik WordPress?". Nog makkelijker is klant worden van Nitroserve omdat wij gratis WordPress voor jou installeren! Zie onze WordPress hosting pakketten.