Er staan geen bestanden op de FTP server

Het kan zijn dat wanneer u inlogt op de FTP server dat u aan de serverkant geen bestanden of mappen ziet. Ervan uitgaande dat daar wel bestanden zouden moeten staan kan dit probleem diverse oorzaken hebben die eenvoudig op te lossen zijn. Onderstaand hebben wij enkele mogelijke oorzaken en oplossingen beschreven.

Afwijkende 'remote folder' in FTP client

De meest gebruikte FTP client is momenteel Filezilla. In Filezilla vind u deze optie op de volgende locatie: "File" -> "Site Manager". Klik hierna op het tabblad "Advanced" en zorg dat het veld "Default remote directory" leeg is.

Afwijkende FTP gebruiker map

Dit probleem kan ook veroorzaakt worden doordat u een FTP gebruiker heeft aangemaakt welke een map te diep in uw FTP structuur terecht komt. Dit kunt u controleren via de Webhosting Manager (uw controlepaneel). Ga hiervoor naar de pagina "FTP gebruikers" onder het menu "Webserver". In de kolom "Map" vind u de beginmap van het FTP account, indien u niet zeker bent dat dit de juiste map is, kunt u deze het beste leeg laten.

Verkeerde FTP host

Controleer of u de juiste FTP host gebruikt. De juiste FTP host is altijd "ftp.jouwdomeinnaam.nl". Zonder de "ftp." voor het domein kan dit resulteren in de foutmelding "Failed to retrieve directory listing".