E-mail versturen vanaf uw website

Wanneer u e-mail wilt versturen vanaf uw website, dan zijn er een aantal opties.

Wanneer u dit via PHP doet kunt u het beste een SMTP class gebruiken, een dergelijk script is bijvoorbeeld hier te vinden: PHPMailer Om dit script te kunnen gebruiken heeft u alleen een werkend e-mail adres nodig, deze kunt u aanmaken via ons control panel. Gebruik vervolgens de codes die u in het control panel heeft opgegeven en als host gebruikt u mail.[UWDOMEIN], waar [UWDOMEIN] staat voor uw domein, bijvoorbeeld mail.jandevries.nl. De standaard mail() functie van PHP komt vaak terecht in spamfilters.

Wanneer u vanuit ASP(.net) wilt versturen, kunt u de standaard SMTP classes hiervan gebruiken, ook hebben wij het component ASPemail geïnstalleerd staan. Let er hier ook op dat de host van de mailserver mail.[UWDOMEIN] is, waar [UWDOMEIN] staat voor uw domein, bijvoorbeeld mail.jandevries.nl.

Let op. Indien u problemen ervaart met het versturen van e-mailberichten via uw e-mail formulier, raadpleeg dan het volgende artikel: Het e-mail formulier op mijn website werkt niet.