www.

Domeinnaam

Wil jij een eigen website beginnen? Dan is een domeinnaam een van de eerste zaken die je nodig hebt. Bij Nitroserve registreer je eenvoudig en voordelig jouw gewenste domeinnaam,zodat je snel aan de slag kunt met jouw nieuwe site. Ook voor de bijbehorende webhosting kun je uiteraard bij ons terecht.

Ben jij al in het bezit van een domeinnaam of beschik je zelfs over meerdere domeinnamen? Dan kan het zijn dat je geen nieuw domein wilt registreren,maar jouw bestaande adressen wilt verhuizen. Ook daarvoor ben je bij Nitroserve aan het juiste adres,want wij verzorgen jouw complete domeinnaam verhuizing al in slechts 3 simpele stappen. Je hebt hierdoor nauwelijks omkijken naar de verhuizing en weet je zeker dat alles op rolletjes loopt.

Prijzen van populaire extensies
  • .nl 12,00€4,50
  • .be 12,00€7,00
  • .eu 12,00€7,00
  • .com 12,00€9,00
  • .net 12,00€10,00
  • .biz 12,00€10,00
  • .de 12,00€7,00
  • .nu 30,00€19,00
  • .org 12,00€10,00
bekijk alle mogelijke extensies

Wat is een domeinnaam?

Voordat we onze diensten op het gebied van domeinnamen verder toelichten,is het van belang dat je begrijpt wat een domeinnaam precies is. Een domeinnaam wordt vaak ook wel een domein of een webdomein genoemd en is niets anders dan het adres van jouw website op het wereldwijde web. Jouw website is online te bereiken via een server met een IP-adres,maar dit adres bestaat uit een cijferreeks die over het algemeen lastig te onthouden is.

Aan het IP-adres van een website wordt daarom een domeinnaam gekoppeld;deze naam zorgt ervoor dat de site gemakkelijker te onthouden is. Een domein bestaat uit twee delen:de naam die de eigenaar kiest en de zogenaamde domeinextensie. De meeste extensies duiden een land aan (bijvoorbeeld .nl voor Nederland),maar tegenwoordig komen er steeds meer extensies bij die bedoeld zijn voor bijvoorbeeld een specifiekere regio of branche.

Meer dan 7500 domeinnaam registraties gingen je voor
Wij scoren een 9,5 gebaseerd op 100+ recensies

Domeinnaam checken: wacht niet langer!

www.

Wanneer de combinatie van een naam en een extensie eenmaal geregistreerd is,is het voor anderen niet meer mogelijk om deze domeinnaam vast te leggen. Wel kan het zijn dat een geregistreerd domein na verloop van tijd weer beschikbaar raakt omdat de eigenaar zijn registratie niet besluit te verlengen. Domeinnamen die bekende bedrijfsnamen of andere populaire termen bevatten,zijn in verreweg de meeste gevallen reeds bezet.

De eerste stap is daarom om te controleren of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Dit doe je eenvoudig op de website van Nitroserve door in het invoerveld hierboven jouw domein in te vullen. Vervolgens krijg je automatisch een overzicht van de beschikbaarheid,inclusief die van gerelateerde domeinnamen met andere extensies. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouwbedrijfsnaam.nl al geregistreerd is,maar jouwbedrijfsnaam.com nog vrij is. In veel gevallen vormt dit een prima alternatief.

Domeinnaam registreren of verhuizen

Wanneer je eenmaal een beschikbare domeinnaam gevonden hebt,is het tijd om deze te registreren. Zelfs wanneer je de bijbehorende website niet op korte termijn denkt af te hebben,is het in veel gevallen verstandig het domein alvast vast te leggen. Je wilt immers niet dat iemand anders er in de tussenliggende tijd mee vandoor gaat.

Het registratieproces zelf gaat eenvoudig in zijn werk. Met slechts enkele klikken heb jij je domein geregistreerd en er eventueel een hosting pakket bij uitgekozen. Ook kun je hosting altijd nog later toevoegen. Voor je het weet is de registratie afgerond en kun je jouw digitale thuishaven inrichten.

Meer over domeinnaam registreren

Wil je een bestaande domeinnaam verhuizen? Dat heeft iets meer voeten in de aarde,maar bij Nitroserve maken we het proces zo gemakkelijk mogelijk voor jou. Wij verzorgen de verhuizing van het domein en regelen indien gewenst ook de verhuizing van de website zelf.

Meer over domeinnaam verhuizen

Meer weten over onze diensten op het gebied van domeinnamen?
Stel jouw vraag in onze Live Chatof mail ons op info@nitroserve.nl.

Vragen of hulp nodig?