Domein Validatie certificaten

Domein Validatie certificaten, afgekort DV certificaten genoemd, zijn de eenvoudigste en daarmee ook de goedkoopste certificaten die verkrijgbaar zijn voor het beveiligen van je website. Bij een DV certificaat wordt enkel gecontroleerd of de aanvrager tevens de domeinnaamhouder is van het domein waarvoor het certificaat is aangevraagd. Met een DV SSL kun je direct gebruik maken van een veilige HTTPS verbinding inclusief groen slotje.

Als partner van Comodo leveren wij géén self-signed certificaten maar door de officiële Certificaat Autoriteit (CA) Comodo uitgeleverde DV certificaten die wel standaard worden vertrouwd door alle browsers. Een DV certificaat is in drie verschillende vormen te verkrijgen. Een standaard DV certificaat bevat een enkel domeinnaam. Een Multi DV certificaat bevat standaard 2 (sub)domeinen en is uit te breiden met meerdere (sub)domeinen. Een Wildcard DV certificaat is ideaal wanneer je alle subdomeinen binnen jouw hoofddomein wenst te beveiligen. In het bestelproces kun je het certificaat voor meerdere jaren aanschaffen. Door je DV SSL certificaat voor meerdere jaren aan te schaffen krijg je direct korting op de aanschaf van jouw DV certificaat.

Voorbeelden en verschillen tussen DV certificaten

Standaard DV certificaat
Een standaard Domein Validatie certificaat bevat 1 domeinnaam en is geschikt voor een beveiligde verbinding voor niet-publieke websites.
Voorbeeld: www.domeinA.nl

Multi DV certificaat
Multi Domein Validatie certificaten van Comodo bevatten standaard 2 domeinnamen en kunnen naar wens worden uitgebreid.
Voorbeeld: www.domeinA.nl, sub.domeinA.nl & www.domeinB.nl

Wildcard DV certificaat
Met een Wildcard certificaat beveilig je alle subdomeinen van 1 domeinnaam.
Voorbeeld *.domeinA.nl (de * kunnen verschillende subdomeinen zijn zoals sub1.domeinA.nl, sub2.domeinA.nl, etc.)

Is een DV certificaat geschikt voor mijn website?

Zoals eerder beschreven op deze pagina betreft een DV certificaat het eenvoudigste certificaat. Dit maakt het echter niet minder geschikt om je website te beveiligen. Echter is ieder type SSL certificaat bedoeld voor een andere website en doelgroep. Ben je geen bedrijf, instelling of club en wil je wel je bezoekers gebruik laten maken van een veilige HTTPS omgeving? Dan is een DV certificaat prima geschikt. Ben je echter een bedrijf, kies dan voor een OV certificaat en bevat je website een webshop of wil je voor het maximale vertrouwen gaan? Kies dan voor het EV certificaat.

Validatie, levering en gratis installatie DV SSL certificaat

Bij een DV certificaat wordt het domein gevalideerd via een tijdelijk validatiebestand op je website. Dit bestand zal door ons worden geplaatst en heeft verder geen invloed op de werking van je website. Binnen enkele minuten zal de SSL authority (uitgever) het domein valideren en goedkeuren. Hierna wordt het certificaat aan ons uitgeleverd en zullen wij direct de gratis installatie verzorgen.

Het hele traject van validatie tot aan de installatie verzorgen wij gratis. Je hebt geen enkele technische kennis nodig om het SSL certificaat vervolgens te gebruiken. In 99% van de gevallen is er geen aanpassing in je website nodig, in de grote CMS pakketten (Wordpress, Joomla, Drupal, etc.) is de voorziening voor HTTPS standaard ingebouwd. Mochten er na de installatie van het certificaat toch problemen ontstaan, kun je vertrouwen op onze kennis om de problemen snel op te lossen.

Wil jij een Domein Validatie SSL certificaat aanschaffen of wil je meer weten over DV SSL certificaten?
Stel jouw vraag in onze Live Chat of mail ons op info@nitroserve.nl.

Vragen of hulp nodig?